Optimering

Undersökningar pekar på att det finns 10-tals miljoner kronor årligen för processindustrin att tjäna på att ha sina reglersystem trimmade och väl optimerade. Följdfrågan på detta påsåtende är inte sällan: Hur får man på ett effektivt sätt igång arbetet med kvalitetssäkring av reglerprestanda, vilken organisation och vilka metoder, rutiner, verktyg, m m krävs?

Optimation har naturligtvis svar på dessa frågor:

Image

Utbildning

PpR-utbildningen har med framgång använts i Optimations koncept för att tillgodose behovet av optimeringsmetod och optimeringsgrupp(er). Utbildningen är upplagd med ett minimum av teori som varvas med ett stort mått av praktik med handledning av mentorer från Optimation.

Mängden teori som presenteras inför första praktikfallet är bara precis så mycket som krävs för att kunna börja trimma PI-regulatorer i ”enkla” loopar. Effekten blir att tiden från första teoripasset till att man faktiskt börjar tjäna pengar på minskade reglerbristkostnader blir mycket kort, alltså Pang på- Rödbetan, PpR.

Verktyg
Optimation har tagit fram ett verktyg för regleroptimering kallat DUR, som är en programvara som genom att stödja ett metodiskt arbetssätt effektiviserar arbetet med att underhålla och optimera de system som styr industriella produktionsanläggningar.

Kontakt: 
Relaterade Projekt: 
Entusiastiska elever, bra mjukvara och kunniga lärare gav mycket snabbt en ökad effektivitet i det chilenska pappersbruket Nueva Aldea. – Ögonen...