Jobba hos oss

Optimation har i mer än 20 års tid försett industrin med lösningar för att förbättra och förändra produktionen.

Företaget startades för drygt tjugo år sedan och målsättningen var redan då att leverera lösningar som gör produktionen hos våra kunder mer effektiv. Vi har traditionellt varit starka inom reglerteknik och har successivt utökat vår verktygslåda med framför allt olika former av simulering.

Vår målsättning är att våra kunder ska vilja anlita oss för att vi är bäst, inte för att de måste. Det innebär bland annat att vi använder det verktyg som passar bäst för ändamålet. Vi lägger stor vikt vid att kunden inte ska bli låst vid våra verktyg och bygger gärna på de befintliga lösningar som kunden redan har.

Som konsult hos Optimation är du en del i projekt som bidrar till förändring, effektivisering och hållbarhet inom processindustrin.

Hur vi driver projekt

Vi tror på att så långt det går säkerställa en smärtfri leverans, till exempel genom att arbeta kring en modell innan verkligheten sätts på prov. Genom att lägga stort fokus på förarbetet kan vi se till att lösningen fungerar från dag ett. Vi värnar helt enkelt om våra kunders produktion och vet att vi sover bättre när vår leverans fungerar över förväntan direkt.

Våra projekt utförs till största delen av arbete från våra egna kontor i mindre projektgrupper. På så vis kan varje projekt få tillgång till våra anställdas samlade kompetens. Naturligtvis behöver vi i många projekt göra resor till kunden och det gör vi gärna när behovet finns.

Vi är våra anställda.

För att förbättra teamkänslan, utbilda och sprida kunskap har vi minst två träffar per år för hela företaget. Utöver det finns det möjlighet för personliga utbildningar och vi håller interna workshops när det finns ett behov. För att kunna leverera lösningar av högsta kvalitet vet vi att det behövs en balans mellan ansvar, fritid och familj. Vi avsätter därför tid för träning och våra anställda har möjlighet att förlägga både arbetstid och var arbetet utförs flexibelt.

Du och din chef tar tillsammans fram en individuell utvecklingsplan. Denna och andra frågor diskuteras i regelbundna personliga samtal med din chef.

Ett kvitto på att vi gör något rätt är att vi kan stoltsera med en medelanställningstid på drygt tio år.

Engagemang och innovation

Vi vet att det alltid blir bäst när vi gör det vi brinner för och får medverka i hela ledet från idé till produktion. Hos oss har du som anställd möjlighet att påverka vilka projekt du tar dig an. Du får stöd av övriga konsulter för att kunna genomföra projektet i på ett bra sätt.

För att ta vara på alla idéer som finns har du som anställd också förutsättningar att själv hitta affärsmöjligheter, skapa nya lösningar och förbättra befintliga lösningar.

Vill du jobba hos oss?

I så fall, ta kontakt med vår VD, Björn Söderlund.

Björn Söderlund

VD Optimation AB

070-311 19 24

bjorn.soderlund@optimation.se