Avancerad processreglering - Skapa optimal nytta av den utrustning du har

Reglering, eller styrning, har en avgörande betydelse för hur väl en process presterar. Optimation har därför under många år specialiserat sig på att designa optimerade styrningar för processindustriella applikationer som tar fram den fulla potentialen ur utrustningen. Våra lösningar förbättrar, och i många fall ersätter, utrustningsleverantörernas system.

Färdiga koncept

Optimation har färdiga koncept för många av de vanliga processerna inom energi, mineral, metall, massa- och pappersindustrin. För speciella processer där det inte finns ett färdigt koncept är vi inte främmande för att ta fram skräddarsydda lösningar.

Gemensamt för Optimations samtliga lösningar är att de ska vara lätta att förstå, handha och underhålla och implementeras normalt i kundens eget styrsystem. Vi använder avancerade teorier när vi tar fram våra lösningar, men resultatet ska alltid vara praktiskt fungerande och så enkla som möjligt utan att ge avkall på prestanda och funktion.

 

Först analys

Även om vi har färdiga koncept så börjar vi vårt arbete med en analys, där vi studerar de specifika förhållanden som gäller den aktuella anläggningen. Utifrån analysen tar vi fram ett beslutsunderlag där vi gör en plan för hur just er anläggning bäst kan optimeras. Kanske är det ett färdigt koncept, kanske är det en skräddarsydd lösning, och det är inte ovanligt att det blir en kombination.

Våra lösningar spänner från en enskild reglerkrets till anläggningsövergripande optimeringar. En kedja är aldrig starkare än sin svagaste länk, och vi brinner för att skapa starka produktionskedjor i processindustrin.

Kundcase

Läs mer Pil till nyhet
Avancerad processreglering

Fjärrvärme som ger skäl för namnet

Läs mer Pil till nyhet
Avancerad processreglering

Ny styrning och pump för matarvatten i Hylte

Läs mer Pil till nyhet
Avancerad processreglering

Ökad stålproduktion med optimerad kylning

Björn Söderlund

070-311 19 24

bjorn.soderlund@optimation.se

Roger Ivaska

070-616 82 78

roger.ivaska@optimation.se