Simulering - Digitala tvillingar för utveckling

Varför vänta till idrifttagning med att köra din nya eller förändrade process? Med Optimations lösningar för processimulering kan process och reglering optimeras i ett tidigt skede. Kombinera med simulatorbaserad operatörsträning för att landa projekten i full fart.

Simulering

Optimation har under flera år arbetat fram och förfinat en plattform för att bygga simulatorer av industriella processer och koppla dessa till styrsystem på ett effektivt sätt. 

Visa2Base är ett bibliotek av färdiga komponenter, så som pumpar, rör, ventiler, värmeväxlare tankar och olika medier gör det effektivt att bygga upp processmodellen. Media och komponenter är separerade så att ni kan använda befintliga komponenter tillsammans med ert unika medium, eller tvärt om. 

DSHM är Optimations kommunikationslager utvecklat för att göra kopplingen till styrsystem effektiv och flexibel. Kommunikationslagret möjliggör direkt koppling till styrsystemet via OPC UA/DA och har tät interation med Visa2Base för att kunna nyttja styrsystemets typkretsar när man bygger processimulatorn.

Se föredraget från Tomas Eriksson ”Digitalisering och digitala tvillingar, är det nytt och nyttigt?” nedan:

Produkt

Simuleringsbibliotek

Visa2 är en serie objektorienterade klassmodellbibliotek utvecklade av Optimation för effektiv modellering av simulatorer för processindustrin.

Läs mer

Kundcase

Läs mer Pil till nyhet
Simulering & utbildning

Samarbete med kunder ger bättre simulatorer

Läs mer Pil till nyhet
Simulering & utbildning

Gameon för simulering på LTU

Läs mer Pil till nyhet
Simulering & utbildning

Storskalig modellering av distributionsnät

Tomas Eriksson

070-522 97 53

tomas.eriksson@optimation.se