Simulering & utbildning - Digitala tvillingar för utveckling, test och utbildning.

Varför vänta till idrifttagning med att köra din nya eller förändrade process? Med Optimations lösningar för processimulering kan process och reglering optimeras i ett tidigt skede. Kombinera med simulatorbaserad operatörsträning för att landa projekten i full fart.

Simulering & utbildning

Simulering

Optimation har under flera år arbetat fram och förfinat en plattform för att bygga simulatorer av industriella processer och koppla dessa till styrsystem på ett effektivt sätt. 

Visa2Base är ett bibliotek av färdiga komponenter, så som pumpar, rör, ventiler, värmeväxlare tankar och olika medier gör det effektivt att bygga upp processmodellen. Media och komponenter är separerade så att ni kan använda befintliga komponenter tillsamman med ert unika medium, eller tvärt om. 

DSHM är Optimations kommunikationslager utvecklat för att göra kopplingen till styrsystem effektiv och flexibel. Kommunikationslagret möjliggör direkt koppling till styrsystemet via OPC UA/DA och har tät interation med Visa2Base för att kunna nyttja styrsystemets typkretsar när man bygger processimulatorn.

 

Utbildning

Operatörsträning är ett av de vanligaste användningsområdet för simulering. Här har Optimation varit leverantör till Valmet med vår plattform för simulering som används vid i stort sett samtliga av deras större  leveranser. Här har Optimation även möjlighet att erbjuda Valmets verktyg Training Manager för att bygga fullskaliga operatörsplatser med träningsscenarier och övningsledare. Vill man ha ett mer lättviktigt alternativ är det även möjlig att köra webbaserade utbildningar via plattformen Everysim som är utvecklad av Softronic i samarbete med oss.

Regleroptimering ligger oss varmt om hjärtat eftersom den är en viktig pusselbit i en anläggnings optimeringsarbete. Vi erbjuder därför möjligheten att ta del av den mångåriga teoretiska och praktiska erfarenhet våra konsulter via vår PpR utbildning. Utbildningen är en blandning av teoretiska studier och praktisk handledning i trimning av reglerkretsar. 

Produkt

Simuleringsbibliotek

Visa2 är en serie objektorienterade klassmodellbibliotek utvecklade av Optimation för effektiv modellering av simulatorer för processindustrin.

Läs mer

Kundcase

Läs mer Pil till nyhet
Simulering & utbildning

Samarbete med kunder ger bättre simulatorer

Läs mer Pil till nyhet
Simulering & utbildning

Gameon för simulering på LTU

Läs mer Pil till nyhet
Simulering & utbildning

Storskalig modellering av distributionsnät

Viktoria Lönn

073-645 27 86

viktoria.lonn@optimation.se

Lars Leopold Weingarten

073-020 95 06

lars.leopold.weingarten@optimation.se